1. Campings Hongarije
  2. Hortobágy

Onze tips:

  1. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.
  2. Boek hier campings in Hongarije.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.

Hortobágy

Zo'n tweehonderd kilometer ten oosten van Boedpast ligt een gebied van ongekende schoonheid. Het Hongaarse Nationaal Park Hortobagy is een mengeling van Hongaarse Steppe, moerassen, broekenbossn en zelfs klein poelen met zoutmoerassen. Deze mix vormt een ideale leefomgeving voor meer dan driehonderd vogelsoorten, waarmee het park door kenners wordt gezien als een van de mooiste moerasreservaten ter wereld.

De kans is groot dat zeldzame vogels als de zwarte ooievaar of de keizerarend u komen begroeten tijdens een ochtendwandeling door het natuurgebied. Maar op de Hongaarse steppe, ook wel Puszta genoemd leeft meer dan alleen vogels. Eeuwenoude dierenrassen als grijze ossen en zakkelschappen grazen in het grootste steppegebeid van Europa.

Kortom, een bezoek aan Hortobagy is ideaal voor natuurliefhebbers. U kunt in dit werelferfgoed wandelen, paardrijden of gewoon smullen van de typische Hongaarse herdersmaaltijden die u in de gastvrije herbergen krijgt opgediend. Een verblijf op een van de campings rondom Hortabagy garanderen dat u optimaal kunt genieten van het Hongaarse landschap.


Camping Puszta Kemping és Diákotthon biedt met meer dan 400 plaatsen meer dan ruimte genoeg voor uw tent.

Iets kleiner is Róna Kemping waar maar 150 plaatste beschikbaar zijn. Kleinschaliger betekent wel dat het ook een stuk rustiger is.