1. Campings Hongarije
  2. Boedapest

Onze tips:

  1. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.
  2. Boek hier campings in Hongarije.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.

Boedapest

Deze prachtige Hongaarse hoofdstad wordt gesplitst door de Donau waardoor de stad uit twee delen bestaat. Boeda heeft het glooiende landschap en wordt gezien als het rustige en romantische deel van de stad. Pest daarentegen, daar bruist het. Dit gedeelte van de stad is commercieel en vooral erg druk.

Boedapest is een geweldig mooie stad met invloeden vanuit heel centraal Europa. Een van de mooiste gebieden is de kasteelheuvel. De hele omgeving is opgenomen op de werelderfgoedlijst. Op de top staat het Koninklijk Paleis, een architectonisch meesterwerk, maar het Vissersbastion is minstens zo mooi.

Boedapest heeft echter meer dan culturele hoogtepunten. Margaretha-eiland bijvoorbeeld. Relaxen is hier het credo. Twee kuurbaden, een Japanse tuin en een prachtig park zorgen ervoor dat u hier perfect uitrust om vervolgens het bruisende nachtleven van Boedapest te gaan ontdekken.

Kamperen rondom Boedapest is prima mogelijk. Er zijn een aantal campings die dicht tegen het centrum aanzitten.

Zo heeft u met de Haller Camping een camping in het midden van de stad. U loopt zo vanaf uw stalplek het hart van boedapest in.

Mocht u met de motor richting de Hongaarse hoofdstad trekken dan kunt perfect terecht op de bikercamping waar u gezellig uw tent opzet tussen collegebikers.

Wie liever staat tussen de bomen en in de heuvels van Boedapest, die kan een plekje reserveren op de rustieke stadscamping Niche.