1. Campings Hongarije
  2. Balaton

Onze tips:

  1. Boek aantrekkelijk geprijsde en verzorgde campings bij Allcamps.nl.
  2. Boek hier campings in Hongarije.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.

Balaton

Het Balatonmeer is het meest bekende en ook het meest toeristische gedeelte van Hongarije. Het 79 kilometer lang meer ligt in het westen van Hongarije en luister ook naar de naam 'Hongaarse Zee'. Het zoete water van het prachtige meer is ideaal voor een  watersportvakantie. Of u nu wilt varen, zwemmen, surfen, jet ski'en of op een luchtbed wilt ronddobberen op het Balaton meer is het allemaal mogelijk.

Het plaatsje Siófok is de grootste badplaats rondom het Balatonmeer. Veel toeristen trekken jaarlijks naar deze stad vanwege de lekkere eettentjes, vriendelijke mensen en het uitstekende uitgaansaanbod. NIettemin zijn de voornaamste redenen om af te reizen naar de Hongaarse badplaats  nog steeds de aanlokkelijke prijzen in Hongarije.

Het landschap rondom en de prachtige kleuren van het Hongaarse meer is  door de jaren heen een inspiratiebron geweest voor vele schilders. Een aantal musea rondom het meer is gewijd aan de schilderijen. In de heuvels van Balaton vindt u wijngaarden die uitstekende wijnen produceren. U kunt ze voor een bescheiden bedrag afnemen om ze vervolgens te genieten aan de oevers van het Balatonmeer.

De omgeving rondom het Balatonmeer is ideaal voor een verblijf op de camping. Er is een uitgebreid aanbod van campings bij het zoetwatermeer.

Zo  heeft de Castrum groep een prachtige camping aan het water liggen. De camping is voorzien van veel sportfaciliteiten, zodat het huren van een surfbord of een bootje meteen geregeld kan worden.

Ook aan het water ligt  Sellő Camping. Deze camping, met 450 plaatsen, ligt bovendien naast de jachthaven waardoor u met gemak een georganiseerde bootrip kunt boeken.

Of wat te denken van Camping Balatongyörök in het noorden van het Balaton. Deze is ligt fraai in het Hongaarse landschap en ligt dicht bij
de hoofdweg en het treinstation.